Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

 

Tips

Aanleggen veilige verlichting kinderkamer

 Aanleggen veilige verlichting kinderkamer
Het belang van een veilige kinderkamer is erg groot. Een kind is erg kwetsbaar, juist omdat het niet of nauwelijks gevaren kan inschatten. Een kind vindt alles leuk en staat open voor allerlei nieuwe ontdekkingen. De wereld van een kind is erg klein en alles wat onbekend is, wordt als leuke en waardevolle toevoeging gezien door het kind. Toch is dat lang niet altijd het geval en liggen er - helaas - tal van gevaren op de loer. Daarom is het van groot belang te zorgen voor een veilige omgeving voor het kind.
Veilige verlichting, wat is dat?
Een veilige verlichting houdt in dat elektra voor die verlichting niet via snoeren en kabels door de kamer wordt aangevoerd. Een kind kan eenvoudig de snoeren en kabels vastpakken en in zijn of haar mond stoppen; iets dat je uiteraard wil voorkomen.
Een ander aspect houdt in dat er wordt gekozen voor verlichting die niet heel erg warm wordt. Een kind kan zich snel verbranden aan de ouderwetse gloei- of halogeenlamp. Dat betekent dat je het beste kunt kiezen voor moderne LED verlichting. Deze vorm van verlichting is veel zuiniger waardoor er fors minder warmte vrijkomt als de verlichting is ingeschakeld. Bovendien bespaar je hier dus nog eens fors mee op de energierekening!
Een andere maatregel kan inhouden dat je zorgt dat de verlichting voor het kind onbereikbaar is. Veel lampen zijn van glas, wat extra gevaarlijk kan zijn voor kinderen. Daarom doe je er verstandig aan om de lampen op een dusdanige plek en hoogte te hangen dat het kind er niet bij kan. Te denken valt aan plafondlampen, maar ook lampen aan een wand kunnen prima functioneren zolang ze hoog genoeg hangen. Vergeet niet dat kinderen heel inventief kunnen zijn en beter kunnen klimmen dan je misschien denkt!

Badkamerinrichting

Badkamerinrichting
De badkamerinrichting is essentieel bij een goede ervaring in de badkamer. Dat klinkt heel zweverig en vaag, maar het is belangrijk om een rustige sfeer in de badkamer te hebben. Alleen op die manier kun je helemaal tot rust komen en even lekker ontspannen, of dat nu tijdens een korte douche is of tijdens een urenlange sessie in bad.
Los lekkages op
Eén van de belangrijkste problemen is de aanwezigheid van lekkage. Probeer dus koste wat kost lekkages te voorkomen. Voorkomen is echter lang niet altijd mogelijk, waardoor het bestrijden van lekkages in zicht komt. Wanneer je ziet dat er ergens water ligt waar dat niet hoort, dan kan dat het gevolg zijn van teveel vocht door lekkage. Probeer die lekkage op te sporen of eventueel een loodgieter in te schakelen om de lekkage te verhelpen.
Zorg voor leuke accessoires
Het aanpassen van het interieur in de badkamer hoeft helemaal niet heel duur of ingrijpend te zijn. Zo kun je door de aanschaf van enkele leuke accessoires de stijl van de badkamer al enorm opleuken.
De kunst van het weglaten
Houd echter wel in je achterhoofd dat het inrichten van een ruimte vaak vooral de kunst van het weglaten is. Een te volle badkamer voelt helemaal niet prettig aan voor de meeste mensen, ook al zijn de attributen, kastjes en accessoires in de badkamer op zichzelf wel leuk. Probeer daarom bij een herinrichting allereerst de badkamer helemaal leeg te halen en richt deze vervolgens opnieuw in. Op die manier heb je geen bomvolle badkamer meer maar kun je voortaan toch weer genieten van die badkamer!
Verbouwingen
Mocht je badkamer al wat ouder zijn, dan kan het tijd worden om over een verbouwing na te denken. Zo kun je die badkamer compleet anders inrichten; je bent dan niet langer gebonden aan de aanwezige meubels die je op dat moment hebt. De kosten hiervan lopen wel al snel fors op; je hebt een instapmodel badkamer voor enkele duizenden euro’s. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de verbouwing zelf uit te voeren, daarmee kun je fors geld besparen al is het verbouwen van een badkamer wel weer een hele klus.